MIN BLOG

 

Fordejen til honningkagerne er færdig-æltet og lagt i køleskabet. Adventgaverne er pakket ind og ligger og venter på at sprede glæde.

Vores kor øver på julens dejlige melodier og tekster - "Messe Basse" af Faure, "Jul, jul, strålende jul", "Nu tændes tusind julelys" - og jeg nyyyder det i den grad.

 

Jeg elsker jule-energierne, som smyger sig ind gennem alle sprækker og bringer varme til frysende hjerter. Energier der minder mig om, at lyset altid vinder over mørket. Den mindste flamme kan oplyse det mørkeste rum, - men bærer du en håndfuld mørke ud i lyset, så opløses den og fordufter.

Mørketid, tid til at tænde lys, tid til reflektion. Tid til efterårsgravning af vores indre have, hvor vi måske kommer et spadestik dybere i vores selverkendelse, hvor skidt og kanel kommer op i lyset - for at blive opløst, forvandlet - til det pureste guld og visdom. 

Lyset vinder altid til sidst. Så selvom der er kaos, sammenbrud, afsløring af løgne og latin rundt omkring os og i den store verden, - så kommer det frem i lyset for at blive forvandlet, helet.

For mig er det det, jule-energierne handler om. Lys i mørket, håbet om, at det ordner sig altsammen, kærlighed og forståelse for vores egne dybder - og dermed for andres. 

Julen er hjerternes fest - så hvorfor ikke linde lidt på døren og lade lyset sive ind. Det luner så dejligt.............. - og hvem siger, at vi skal vente til december

Jeg er startet

17-11-2013