ÅRSKAVALKADER & NYTÅRSTANKER 2009/2010

GODT NYTÅR ALLESAMMEN - 2009


Hér er min årskavalkade.
2009 som jeg oplevede det.

Det har været et utroligt spændende og interessant år på verdensplan - og på det personlige plan har det været fyldt med glade begivenheder, store forandringer og også et år med afsked på flere planer.


Jeg vil ønske familie og nye og gamle venner et godt og lykkebringende nyt år. Gid freden må sænke sig i vore hjerter og lad os blive som børn påny - være nærværende og opdage, at lige hér og nu.... er alting godt.

En særlig hilsen går til rejepillerne ved Skærby Strand.........VINTER 2009


Året starter med HOPE - CHANGE - YES WE CAN
Obama indsættes i Det Hvide Hus og vi ser med egne øjne, at det umulige er muligt. Sammenhold, fokus og optimisme flytter bjerge. Verden ønsker forandring - bortset fra de gamle, truede magthavere, som intensiverer deres interessante spil
 

Forandringens vinde, som tager til i styrke og berører os alle på et dybt plan, fører en Ny Bevidsthed med sig. Mange standser op og vejrer forårsluft - af en eller anden art. Noget er i gære.

Jeg selv bruger vinterdagene på kursus, som meget sigende hedder "Vejen frem" og møder sjove og spændende medkursister og undervisere.
Jeg befinder mig i "ingenmandsland" og ved, at noget nyt skal ske - men aner ikke hvad....TIDLIG FORÅR 2009


Moder Jord vånder sig.
Der er voldsomme naturkatastrofer - og det fortsætter året ud.

Det er synd at sige, at vi har behandlet Moder Jord med respekt de sidst mange år.
Hun er med tiden blevet reduceret til blot at blive betragtet som et middel til at nå målet - og ikke som den levende, fredfyldte bevidsthed, hvis visdom vi kan øse af.

Uanset hvad, - så er tingene, som de er, og før vi ser det i øjnene, sker der ingen ændringer. Det er på tide, at vi tager ansvaret på os - allesammen.

Naturkatastroferne sætter verdensrekord.

Jeg selv bor i et klimatisk smørhul. Sol og vind. Himmel og hav. Skov og strand. Marker og enge.
Årstider skifter, lyset skifter - alt er i bevægelse og alligevel ånder naturen ro og storslåethed.

Hundested har et nært forhold til Grønland og den grønlandske kultur - ikke mindst takket være Knud Rasmussen. I marts afholdes der grønlandsk gudstjeneste, hvor mit lille lokale grønlandskor - med stærk assistance fra  medlemmer af Aavaat - deltager.

Sangen kommer ind i alle kroge af mine lunger, giver mit hjerte vinger og giver mig fugleperspektiv på tilværelsen....


I April måned har Nordsjælland solskinsrekord. 50 timer mere end solskinsøen Bornholm!!
FORÅR 2009


Det knager i Kirkens tykke mure.
Den Nye Bevidsthed fører sig frem og bringer oplysning - i mere end en forstand 😮
Kirkens gamle, fortiede synder kommer op til overfladen, én efter én. Skandaler og grusomheder ud over al forstand afsløres, benægtes igen, for til sidst at blive indrømmet og undskyldt. Fra kirkens enorme skatkamre hentes lidt mønt til nogle af de, der har lidt overlast.
Dan Browns religiøse krimier går som varmt brød i hele verden. De rammer et dybt lag i menneskehedens tankemønstre. Autoritetstroen bliver udfordret. Intet er som det ser ud til at være. Er det hele bare teater og magtspil? Er der en Gud derude? Er vi selv guddommelige?
Interessante tider.
Interessante spørgsmål.
Stol på dig selv.

Hmm - mine egne autoriteter siger, jeg skal blive ved med at søge arbejde - 4 om ugen - og det gør jeg så 😲

På det personlige "kirkeplan" går det fint. I starten af maj måned tager jeg med Lynæs Kirkes Kor til Båstad og besøger vores venskabskor dér. En skøn tur gennem Torperne, herligt samsang med vores svenske venner - koncert og fest og overnatning på Bed & Breakfast ude på landet.


Senere i maj runder jeg de 60 - og tager beslutning om at gå på efterløn. Et nyt kapitel starter.
SOMMER 2009


Hvis jeg havde en forestilling om, at efterlønsperiode er lig med fartnedsættelse - så er der taget afsked med den fikse idé. Sommeren bliver tætpakket med begivenheder, som kommer til at vende op og ned på mit liv, endnu engang 😉

Efter den bedste, sjoveste, mest kærlighedsfyldte fødselsdag, jeg har haft, - går det løs.
Korsang på Skansen Grundlovsdag. Et par dage efter tager min mor og jeg til Gilleleje Feriecenter for at nyde sol og sommer. Næppe er vi ankommet, før himlens sluser åbner sig, og regnen vælter i ned i samfulde feriedage
Ikke desdo mindre bliver det en herlig ferie, hvor jeg bliver en ørn til at betjene alle mulige tekniske køkken- og TV-apparaturer.

Efter hjemkomsten fejrer vi sommersolhverv, mit kor synger til Grønlands Nationaldag ved Knud Rasmussens Hus og alle fester i Fyrgårdens skønne have - med moskusoksesteg og "Store Knud" fra Halsnæs Bryghus.
Der bliver også tid til at tage færgen til Rørvig og snuppe årets første dukkert ved Skærby Strand.

Derfter går turen til Bornholm med pigerne for at sige endeligt farvel til deres farmand dér. Det er svært, men vi får alligevel nogle gode dage med hinanden - og vejret og naturen er med os.

Atter hjemme. Kufferten smides i entreen - og turen går til Hellerup til polterabend for min kommende svigerdatter. Brunch i haven, sumobrydning, fægtning, havsvømning og en masse jollen på cykel gennem Østerbro og omegn. Sjov og ballade...

I sommerens løb er der arrangementer for beboerne hér i bebyggelsen. Jeg deltager i pilefletkursus og fotomarathon. Der laves fantastisk sandskulptur på havnen, der er kunstmarkeder, der er sol og sommer og lune fiskedeller på en bænk ved havet. Samtidig er der forberedelser til Kristians & Marias bryllup.


Dagene går, løber...  tiden iler... kloden drejer... jeg hvirvler med og befinder mig pludselig i stormens øje.Der sker ligesom et digebrud indeni, jeg mister fodfæstet og bliver skyllet med strømmen ud i havet.

Den opdæmmede fortid, min "historie" er pludselig ikke mere. Alting går så stærkt, at meget af min energi går fra forstanden - og ned i maven. Der er ikke tid til at analysere og tænke så meget over, hvordan det hele skal hænge sammen. Det gælder om at gå fra det ene "nu" til det næste.

Det indre pres medfører ikke blot et opgør med,
men også en opløsning af fortiden. Følelsen af savn og tomrum er enorm, .....men giver langsomt plads til, at noget nyt kan strømme ind, - en ny, ukendt energi.

 

SENSOMMER OG EFTERÅR 2009


Verden får øje på stadig flere skandaler omkring den katolske kirkes udnyttelser af børn.
I England må flere ministre gå af pga økonomisk svindel.
Den seksuelle energivirus bliver synlig.
Magten står for fald.

Hér fejrer vi bryllup. Det dejligste kærlighedsgilde, en hyldest til livet og glæden. Foreningen af det mandlige og kvindelige, ying og yang. Vi befinder os allesammen i en rus.
Anton bliver 8 år, og vi slutter dagen af med hans højeste ønske: Et brag af en Aqua-koncert på Køge Torv.  "Dannebrog" lægger til kaj i Hundested Havn, og jeg skal selvfølgelig både modtage og sige farvel.
Mit kor har 20 års jubilæum, og det er oplagt, at vi giver  en "Klimakoncert" og fester helt tosset.
OG så har vi et nyt bryllup i familien. Min kære nevø får sin Ayesha og et nyt kærlighedsgilde kan begynde. Luften er stadig tyk af amoriner 😘

Hjemme er verden af lave. Pæren i min skrivebordslampe falder ned med et brag. Fatningen sidder stadig i. Mobilen udånder. Den trådløse telefon vil ikke virke. Lysstofrøret i køkkenet går sig en tur. Internetforbindelsen er nede. Strygejern nr. 2 laver grimme mærker på tøjet - og hårtørreren står i flammer!!!!!

Der er kun én ting at gøre: Trække vejret dybt og længe, gøre plads til den nye energi og få sig et godt grin😀

Jeg rydder op, smider ud, forærer væk. Jeg giver slip og integrerer. Jeg føler mig som en forvokset fugleunge, der skubber alt ud over kanten af reden. Jeg må have plads, så jeg kan trække vejret frit. Jeg nærer mig selv mere - og andre mindre.
Ja ja, der sker ting og sager...........VINTER - IGEN - 2009


DRAMA DRAMA DRAMA


Svineinfluenzaen er over os. Ulven kommer... måske!!
Der fokuseres stadig på klimaet og katastroferne rundt omkring. Det sner for meget. Det regner for meget. Solen skinner for meget. Det brænder for meget. Det hele er bare for meget... måske!!

Det er, som det er, og vi må selv være forandringen, hvis vi vil ændre verden.

Rundt omkring pilles mennesker stadig ned fra diverse piedestaler: En golfspiller har spillet fandango. En italiensk levemand får en domkirke i hovedet.

Og Afrika har sandelig fået kraft i stemmen!

Det svinger og svajer - og balancer forrykkes..

Herhjemme har vi ikke haft de store naturkatastrofer i år, så vi må nøjes med at fejre årsdagen for orkanen, som lagde Danmark øde. Dagen igennem er der genudsendelser. Det minder mig om Canal Wild Card
Men vi kan da forvente og ruste os til optøjer og gadeuorden ifm klimatopmødet.

Hvis det hele bliver for tamt, kan vi gå i biografen og gyse over filmen 2012 om verdens undergang.

DRAMA DRAMA DRAMA

Julen står for døren.
Julen med dens glade budskab om lys i mørket, om håb, om varme i hinandens selskab, om at kunne give og modtage.


Jeg ønsker os alle en udramatisk jul, hvor vi kan være som børn påny, leve i nuet og mærke, at lige nu og hér... er alting godt.NYTÅRSTANKER - HVAD LIGGER FORUDE?Hvad mon det nye år bringer?
Hvor er vi henne 2011-12-20??

Vi vil så gerne kende retningen...
Min bedste overbevisning er: Forvent det uventede 😀


Forvent banebrydende opdagelser indenfor medicin,teknologi, kvantefysik, energi....
Forvent en balancering af magt-ubalancer på alle områder..

Forvent uforudsigelige forandringer i vejrsystemerne..

Forvent at vores lineære måde at opfatte virkeligheden på bliver udvidet med kvantespring - fra 3D til 4D til MultiD - til ufattelige dimensioner..

Forvent pludselig at føle dig forbundet med - i stedet for adskilt fra - din næste, med alt liv på jorden og stjernerne i universet... samtidig med at du føler dig fuldkommen unik.

Forvent at blive hvirvlet af sted af en drilsk forårsvind, som får dig til at le over dit livs gamle opfattelser og dramaer..

Forvent det uventede og vær ikke bange.......

Det handler om bevidsthedsudvidelse, og denne gang tager vi et ET KVANTEHOP. Og det er der brug for. Vi kan ikke længere køre i den samme rille, hvis vi skal rette op på skævhederne........
Vi hopper ikke allesammen på én gang. Nogle hopper store hop, andre småhopper, og der er dem, der elsker at hoppe på stedet. Men HOPPER, det gør vi i al vores vidunderlige forskellighed.
Det giver noget tumult og kaos, men alligevel er ALT på plads og i orden.
Når først bevidstheden ændrer sig, så kan alt det nye strømme ind.

Vi lever i de mest interessante tider på jorden - og vi er alle en del af eventyret.

VI er i gang med at være den forandring, vi ønsker at se i verden!!!

Med de røde dansesko på fødderne og champagneglasset højt løftet ønsker jeg os alle et fortryllende nyt år!!!


ÅRSKAVALKADE 2010


2010 - FORANDRINGENS ÅR - 2010


Hvilket fantastisk, forunderligt og fejende år det har været for mig:

Der har været forandringer
Der har været fornøjelser
Der har været flytninger
Der har været fejringer
Der har kort sagt været fut i fejemøget😲
og når jeg sidder hér og kigger tilbage, er jeg fuld af taknemmelighed og fryd over at tingene,  trods alt, har lagt sig til rette på bedste vis.


VINTER 2010


Så fik vi taget hul på et NYT ÅR – og et NYT ÅRTI.

Hér fejres nytårsaften i det stille sammen med søster Kleenex og onkel Hyldetoddy. Der renses ud og gøres klar til alt det nye, hmm....

Jeg føler mig svækket og halvdød, men vækkes brat til live af et telefonopkald. Det er min gamle mor, som udstøder hæse lyde i telefonen. Min første, paniske indskydelse er, at endnu et hjerteanfald er under opsejling, og jeg er i ånden stået op af graven, har allerede pakket tasken og er styrtet ud af døren. - Så lyder der et hostende: ”Godt Nytår”, og jeg erfarer, at min mor, til forskel fra mig, har en festlig aften på akutplejehjemmet med kransekage og TRUTHORN!!

2010 er skudt i gang - og der er vendt op og ned på alting 🙃 

På landsplan er der også drama i luften. På en af årets første dage bydes der på øksemord - eller, næsten da... En tegner overfaldes af en vred mand og må gå under jorden. Landets nyhedsmedier er på pletten, og en ophidset debat griber landet.

En flok ulve bryder ud af en indhegning. De fanges ind, men bryder ud igen. Man beslutter at skyde alfahannen, for uden føreren er flokken stækket!!! - Jeg kan ikke lide det. Symbolikken forfølger mig i dagevis

....

Vinteren bider sig fast i Danmark. Vi får årets første snestorm, veje fyger til og isen breder sig i mange indre farvande. Hundesteds "Buller" er på arbejde i døgndrift.
 

I december havde vi vintersolhverv, måneformørkelse og 2 x fuldmåne, den sidste på selveste Nytårsnat. I januar er der solformørkelse og nymåne samme dag. Der er gang i kosmiske fænomener – som i det indre, så i det ydre... 


Overalt i verden fortsætter naturkatastroferne. I årets første måneder er der jordskælv, flodbølger, oversvømmelser, skovbrande, vulkanudbrud, olieudslip, - det ene fænomen afløser det andet.

På det hjemlige plan går de følelsesmæssige bølger også højt. Der farer en mindre orkan gennem min mors gamle bolig. Der sorteres, ryddes ud, foræres væk i stor stil i.f.m. hendes flytning til plejebolig. Min barndom og ungdom passerer revy, mens jeg gennemgår ting og sager, billeder, udklip, bøger, der alle har en historie at fortælle.

Det er ikke kun min mors liv, jeg pakker sammen. Det er på en underlig måde også mit halve liv, og jeg oversvømmes af gamle minder og følelser. Jeg sidder ofte til langt ud på natten i den stille lejlighed og siger farvel til mangt og meget - det er vemodigt, men det er samtidig godt. 

FORÅR 2010

Foråret står i flytningens tegn med alt, hvad det indebærer. Men alt falder på plads, og 4. maj er jeg færdig med rengøring og afleverer nøglen. Et kapitel er slut. Det er Danmarks Befrielse – og min. Jeg runder dagen af med en tur i Botanisk Have og Rundetårn (se mine billeder under Forår). Sten på sten falder fra mit hjerte og jeg lader mig ruske igennem af forårsvinden. Woohooo....

Vores dronning fylder 70 – og næsten samtidig udslettes den polske regering med ét slag – af et flystyrt. Begge begivenheder præges af Den Islandske Askesky.

Olien løber om hjørner med BP i Mexico og Den Lille Havfrue rejser til Kina.

Hundested får en ny attraktion. I klaprende kulde samles folk og fæ på havnen for at indvie den fantastiske oplevelsesplatform. Vores kor er inviteret til at synge et par maritime sange. Det gør vi, og tonerne hvirvler til havs og til vejrs i den vilde forårsblæst.

I Tivoli fejrer man Gymnastikkens Dag og jeg skal da ind og se på forårsblomster, flotte fyre og faner – og min ældste datter, SELVFØLGELIG, der svinger sig på Plænen. Mor er stolt 😀

Og så en forårsdag sker der det interessante, at jeg mister min identitet.

Min pung med alle mine kort forsvinder. Jeg leder alle vegne, højt og lavt, tømmer og ryster tasker, kontakter forretninger, hvor jeg har handlet – lige meget hjælper det. Pungen er og bliver væk, forsvundet – har dematerialiseret sig. Det er weekend og der er god tid til at fundere over tingenes tilstand. Det slår mig pludselig, som en absurd joke, at jeg p.t. ikke kan bevise, at jeg er mig!!!

Efter et par dage i ingenmandsland stikker jeg hånden ind i et lille, bitte rum i min rygsæk, hvor jeg plejer at have mine nøgler – og..... der ligger den fede pung og stirrer uskyldigt på mig. Jeg fatter ikke en pind og får et hysterisk latteranfald.

O.k. - videnskabeligt set er jeg mig selv igen. Jeg kan nemlig bevise det ;)

MEN - hvem er det jeg så er??

OG hvem ville jeg egentlig være uden ét eneste stykke papir på noget som helst, fra fødsel til nu??

Der er noget at tygge på!!!

Endnu en banebrydene oplevelse:

For første gang i Verdenshistorien - bestiller jeg billet til en koncert i Det Kgl. Teater - via NETTET. Jeg er fuldkommen opløst efter flere forsøg, hvor det ene stolesæde efter det andet - på den ene række efter den anden - forsvinder for øjnene af mig,  men kan nu se frem til at sidde på balkonen som en del af et begejstret publikum til efterårets brag af en STING koncert med stort orkester. YES I CAN!!!! 😀😀